Mercedes laat alvast een glimp zien van de nieuwe SL, het geraamte althans!

Bij Mercedes is er in het gamma dermate veel overlap dat je meerdere modellen kunt schrappen zonder dat iemand het door heeft. Een CLA ‘coupe’ en A-Klasse sedan? Dat zijn beide C-segment sedans. Of wat te denken van de CLS en AMG GT Coupé? Dat zijn beide sportief getinte E-Klasses met vierdeuren, die Mercedes om onverklaarbare redenen ‘Coupé’ noemt.

Ook met de AMG GT Roadster en SL was er wat overlap. Natuurlijk, de ‘Sport Leicht‘ was iets luxer en groter (en inmiddels uit productie). De AMG GT Roadster was eigenlijk datgene dat de ‘R231’ (zo heet het laatste model) moest zijn. Een sportief getinte roadster met een grote motor en veel luxe. Mercedes pakt het nu dan ook verstandig aan en vervangt beide auto’s met één model.