De Multivan e-Hybrid kan een bijzondere niche worden, maar voor ons land een heel interessante!

De Volkswagen Multivan staat te trappelen van ongeduld. Het duurt nog eventjes en dan kunnen we de auto verwelkomen. De nieuwe Multivan zal hoogstwaarschijnlijk een uniek model worden.

Het huidige model is een personenwagen-versie van de Transporter, een bedrijfswagen. Er is al een Transporter T6.1 op dit moment. Deze blijft nog eventjes in productie. Het verwarrende, de Multivan (die op de net vernieuwde T6.1 gebaseerd is) wordt vervangen door een compleet nieuw model. Dat heeft Volkswagen aan Autoblog bevestigd.

Multivan e-Hybrid
De nieuwe Multivan zal gebaseerd zijn op het MQB-platform. Welke versie van het platform is, is nog niet bekend. Het MQB-platform biedt een aantal voordelen. Denk aan een lager gewicht, meer comfort en gunstiger verbruik. Dat gaat nu nog beter worden door een ander MQB-voordeel: de architectuur is voorbereid op plug-in hybride aandrijving.